Zoeken hulp

Hier vindt u de digitale bouwtekeningen en constructie van verleende vergunningen uit de periode 1895 t/m 2015 van Zandvoort en Bentveld.

De bouwvergunningen vindt u bij het adres op het moment van de aanvraag. Door straatnaamwijzigingen en omnummeringen kunnen deze nu anders zijn.

U kunt de stukken zelf uitprinten of de papieren dossiers bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem inzien en eventueel daar een afdruk laten maken.

Voor het bekijken van de te downloaden bestanden is een pdf-reader noodzakelijk. Deze is te downloaden op https://get.adobe.com/nl/reader/

U kunt op de volgende manieren in de zoeken:

 • Uitgebreid : gecombineerd zoeken in verschillende velden. Sommige velden hebben een selectielijst, bij andere velden tikt u zelf een woord in. Apart zoeken of met combinaties van de velden is allebei mogelijk.
 • Systematisch : zoeken zoals in Google:
  • Plus en min: zoeken met + (term moet aanwezig zijn) of - (term mag niet voorkomen).
  • Aanhalingstekens: zoeken met “ “, voor een precieze woordcombinatie (bijvoorbeeld “Thomas a Kempis” of “Klein Wezenland”).
  • Asterisk en vraagteken: zoeken met * voor het invullen door het systeem zelf. (Bij jan*en wordt jansen en janssen gevonden). Bij het intikken van jan?en wordt janzen en jansen gevonden.
  • Groter dan en kleiner dan: zoeken met < en > kan handig zijn voor het zoeken met jaartallen: een zoekactie met bijvoorbeeld <=1800 levert resultaten met een getal dat gelijk is aan of kleiner dan 1800. Dit geldt ook voor >=1800, voor als u op zoek bent naar afbeeldingen met een getal dat gelijk is aan of groter dan 1800.
  • Gelijk aan of ongelijk aan: zoeken met = en <> tussen de twee zoektermen intoetsen.
 • Zoeken via de kaart : Door een cirkel of vorm te maken op de kaart kunt u een bepaalde regio doorzoeken. Gebruik hiervoor de knopjes bovenin de kaart.
  In het veld “Centreer kaart op” kunt u de kaart centreren op een bepaalde locatie (bijvoorbeeld “Zandvoort keesomplein”). Met het scrolwiel of het plus-icoon kunt u verder inzoomen.